Voorkom deze 7 valkuilen voor video op je website

Welke apparatuur gebruik jeVideo is een mooie manier is om jezelf te laten zien aan je toekomstige klanten. Wanneer je je eigen verhaal vertelt en je kennis deelt in een video leren de kijkers je echt kennen.

Video helpt het vertrouwen te vergroten en schept een band. Helemaal wanneer je je kwetsbaar durft op te stellen en een verhaal kunt vertellen.

Via video zien de bezoekers van je website jouw enthousiasme en je onderscheid je van je concurrenten.

Je weet dit allemaal maar toch is het lastig om er echt mee te beginnen.
Je ervaart het als een drempel, waar moet je op letten? En wat moet je precies vertellen?

Voorkom deze 7 valkuilen en maak prachtige video’s voor op je website.

1) Je weet nog niet precies hoe je je smartphone of laptop gebruikt om professionele video’s te maken.
Reserveer tijd om je apparatuur echt te leren kennen. Ga een paar uur aan de slag en ga gewoon oefenen. Het doel is in eerste instantie test video’s te schieten en ervoor te zorgen dat alles klopt: belichting, uitsnede, geluid, achtergrond en de opname.
Lees eventueel de handleiding van je apparaat over het opnemen van video.
Ga je aan de slag met je smartphone? Installeer dan Filmic pro (8 euro via de app store) als je apple producten gebruikt en installeer LGCamera (1,50 euro via de play store). Experimenteer met de apps. Koop een externe lavalier microfoon. Geluid is echt super belangrijk. De kijker haakt al snel af als het geluid slecht is.

2) Je gebruikt geen tripod / statief voor je apparaat.

Wanneer je video’s maakt die uit de hand geschoten zijn, zonder statief krijg je al een onstabiel beeld. Voorkom dit door het apparaat op een statief te zetten. Met een statief heb je ook meer mogelijkheden om rustig alle instellingen van je apparaat te controleren.

Heb je zin om aan de slag te gaan met video? Dan heb ik iets leuks voor je. Bekijk hier de videopakketten speciaal voor jouw als coach, therapeut of trainer.

Bekijk videopakketten.

3) Bewegen van de camera

Wanneer je net start met video adviseer ik je alleen video te schieten die stil staat. Vanuit 1 perspectief. Dit maakt het eind resultaat rustiger en de kijker wordt niet afgeleid. Maar kan rustig jouw verhaal volgen.
Gebruik bovendien de zoom mogelijkheid niet tijdens het filmen. Het is erg lasting om mooie beelden met zoom te maken als je net start.
Bovendien als je met je inzoomt met je smartphone krijg je een slechtere beeldkwaliteit doordat veelal digitaal wordt ingezoomd.

4) Een compositie die niet werkt en ‘The rule of Thirds’

Vraag je je af welke compositie je moet maken in de video? ‘The rule of Thirds’ is een mooie vuistregel die voor een evenwichtig shot zorgt.
Verdeel je beeld horizontaal en verticaal in drie delen. Zorg ervoor dat je voorwerp, jijzelf, op 1 van de lijnen gepositioneerd is.
Veel camera’s en smartphones hebben een instelling waarbij je die lijnen ziet op het scherm zodra je de camera aanzet.

Buble 2:35) Verkeerde uitsnede van de ‘Talking head video’

Wanneer je een video maakt van een persoon dan is het van belang te letten op de hoeveelheid ruimte er om het hoofd is. Zorg ervoor dat er niet te veel en niet te weinig ruimte is boven het hoofd van de persoon die je op video zet.
Een goede vuistregel is ervoor te zorgen dat de ogen op 2/3 van de hoogte van je beeld zijn.

6) Je gebruikt te weinig licht.
Wanneer je een video van iemand maakt, vooral van iemand die in de camera praat is de hoeveelheid licht op de persoon erg belanrijk. Anders krijg je te donkere beelden en lijkt het alsof je een slechte camera gebruikt.
Zorg je er dus voor dat je veel licht hebt, dan kun je met een eenvoudige smartphone of webcam in je laptop al mooie video’s maken.
Zorg ervoor dat er veel licht valt op je gezicht, ga bijvoorbeeld voor een raam staan of gebruik een eenvoudige lamp van de ikea (zo’n bol lamp) en hang die op hoofdhoogte voor de persoon die spreekt.

7) Je vertelt  geen verhaal
Met een verhaal bereik je je publiek. Vertel jouw persoonlijke kwetsbare verhaal en mensen leren je echt kennen. Op die manier onderscheid je je van je concurrentie en trek je jouw ideale klanten aan.

Heb je zin om aan de slag te gaan met video? Dan heb ik iets leuks voor je. Bekijk hier de videopakketten speciaal voor jouw als coach, therapeut of trainer.

Bekijk videopakketten.

Tot zover de tips, laat de kans niet schieten om jezelf te laten zien aan de bezoekers van je website. Via video kunnen ze je al leren, kennen, horen en krijgen ze al een gevoel bij je.

Elke keer ben je weer een stapje dichterbij een nieuw klant.

Comments are closed.