5 valkuilen bij website teksten

Je website kan voor je werken als hij aan een aantal voorwaarden voldoet. Veel ondernemers zetten de website nog niet genoeg in als klanten wervend middel.

Geen nieuwe klanten met je website Voor veel ondernemers is hun website een online folder. En is de website een soort uithangbord. Deze ondernemers focussen op de eigenschappen van hun diensten en niet op problemen die klanten ervaren. Ze benoemen ook te weinig de resultaten van je dienstverlening. Deze ondernemers hebben hun website nog niet geoptimaliseerd vanuit marketing perspectief.

Werf nieuwe klanten met je website door deze 5 valkuilen te voorkomen.

  • Je wilt de bezoeker overtuigen met de kenmerken van je dienstverlening. Richt je op de baten en resultaten voor je klanten. Dus noem bijvoorbeeld: ‘na deze workshop komt je liefdesleven in een versnelling’
  • De kop van het artikel of de tekst is niet krachtig genoeg. Zorg ervoor dat de kop nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot verder lezen. Dit artikel heb ik bijvoorbeeld ‘5 veelgemaakt valkuilen bij website teksten’ genoemd. Je kunt in de kop interessante resultaten van je dienstverlening opnemen. En in andere koppen de problemen en worstelingen van je klant
  • Er worden te weinig bullit points gebruikt in de tekst. Internet is een snel medium, mensen lezen vaak kopjes en bullits. Grote delen tekst worden vaak overgeslagen.
  • Er is te weinig wit in de website. Hierdoor komt de website vol en rommelig over. Bezoekers kunnen lastig hun weg vinden.
  • Alinea’s bevatten tientallen regels. Deze lange teksten worden vaak niet gelezen. Zorg ervoor dat je per alinea niet veel meer dan 5 regels opneemt. Korte alinea’s worden wel gelezen.
  • Tot zover de 5 valkuilen die jij voortaan kunt vermijden. Volg je ze op? Dan ben je weer een stap dichterbij de website die jouw verkoopmedewerker kan zijn.

Wil je verder aan de slag met je promotie van je dienstverlening?
En wil je je bedrijf graag schaalbaar maken?

Kijk dan eens bij het programma ‘Jouw online training’.

Comments are closed.